Izdelek
Kako upočasnimo staranje s hrano, 1. del

Enajst poti staranja
Pristopi proti staranju


Avtor je raziskoval življenje in prehrano stoletnikov v regijah po svetu, kjer ljudje živijo najdlje. V tej knjigi vam ponuja enostavne, z raziskavami podprte nasvete, kako ostati mlad v telesu in duhu. Polna pametnih nasvetov in preprostih rešitev vam ponuja konkretne korake, ki jih lahko sprejmete že danes, da bi živeli dolgo in dobro življenje, temelječe na študijah o upočasnitvi procesa staranja.

Navdihnjen z najnovejšimi medicinskimi študijami o ohranjanju mladosti, je dr. Michael Greger ugotovil, da to, kar jemo, močno vpliva na staranje našega telesa. Verjame, da imamo moč, da se počutimo mlajše in zdrave z enostavnimi metodami, predvsem z izbiro hrane. Njegova knjiga vam pokaže, kako se izogniti pogostim boleznim, ki pridejo s staranjem.

Staranje ne bi smelo samodejno pomeniti bolezni. Ta knjiga izpostavlja enajst ključnih celičnih funkcij, ki vplivajo na staranje in ki jih je mogoče izboljšati. Na primer, uživanje hrane, bogate s kvercetinom, kot so čebula, jabolka in ohrovt, lahko zmanjša celice, ki izločajo vnetja in so povezane z mnogimi težavami, povezanimi s staranjem. Knjiga poudarja, da za boj proti staranju niso potrebni dragi postopki – naravne možnosti so lahko dostopne.


Avtor: Michael Greger
Prevod: Niki Neubauer
Založba: ARA založba
Obseg: 428 strani
Format: 12,5 × 19,5 cm
Vezava: mehka


VSEBINA
Predgovor
Uvod
I. Upočasnitev enajstih poti staranja
Uvod
AMPK
Avtofagija
Celično staranje
Epigenetika
Glikacija
IGF-1
Vnetje
mTOR
Oksidacija
Sirtuini
Telomere
Zaključek
II. Najboljši pristopi proti staranju
Prehrana
Pijače
Kaj jedo stoletniki?
Sredozemska prehrana
Okinavska prehrana
Rdeče, belo in modro območje
Prehrana na rastlinski osnovi
Življenjski slog
Telesna vadba
Nadzorovanje telesne teže
Spanje
Obvladovanje stresa
Družbene vezi
Viri
Stvarno kazalo

#Zdravje #Prehrana #Vnetje #Staranje #Sredozemlje #xprehrana #MichaelGreger #NikiNeubauer #Okinava #Telomere #Celično